NovostiPretragaO projektuMapa projektaKontaktPomocProjekat RastkoPromena pismaEnglish
Projekat RastkoKnjizevnost
TIA Janus

Библиотека српске фантастике

Седми конкурс Знак сагите за домаћу научнофантастичну и фантастичну причу

Београд, октобар 2002.

Едиција ЗНАК САГИТЕ расписује СЕДМИ КОНКУРС за домаћу научнофантастичну и фантастичну причу ради објављивања у својим издањима.

Конкурс се расписује у три категорије:

1. МИНИЈАТУРА - дужине до 9 картица
2. ПРИПОВЕТКА - дужине од 10 до 24 картице
3. НОВЕЛЕТА - дужине од 25 до 45 картица

Да би прича била уврштена у разматрање жирија, мора испунити СВЕ пропозиције конкурса:

1 . Право учествовања имају сви који то желе, под условом да пошаљу верзију на српском језику (екавска или ијекавска варијанта).

2. Један аутор може учествовати у једној, две или све три категорије, с тим да пошаље највише по три рада у једној категорији, укључујући и сарадње са другим ауторима.

3. На конкурсу могу учествовати само радови који претходно нигде нису објављени, нити у целости, нити у деловима у штампаном облику (електронска и Интернет издања се засад не рачунају). Нису дозвољене ни прераде објављених прича.

4. Сви радови треба да буду на стандардним ауторским картицама, са највише тридесет редова на страни и шездесет словних места у реду. За нестандардно откуцане радове, организатори конкурса ће бројањем словних знакова одредити којим категоријама заиста припадају. Ради лакше оријентације, једна ауторска картица има 1800 карактера рачунајући и празна места.

5. Радове слати у ДВА примерка, НЕПОТПИСАНЕ. Заједно са причом, у посебној затвореној коверти послати све податке о писцу: име и презиме, адресу, број телефона и број жиро-рачуна.

6. Жири ЗНАК САГИТЕ, чији ће састав накнадно бити саопштен, рангираће све пристигле радове по редоследу у свакој категорији засебно. За објављивање биће откупљено по пласману десет минијатура, шест приповедака и три новелете.

7. Крајњи рок за приспеће радова различит је за све категорије:
МИНИЈАТУРЕ се предају до 10. јануара 2003.
ПРИПОВЕТКЕ се предају до 10. марта 2003.
НОВЕЛЕТЕ се предају до 10. маја 2003.

8. Радове за конкурс слати на адресу: ЗНАК САГИТЕ, 11070 Нови Београд, Поштански фах 19.

9. Уколико желите да шаљете радове електронском поштом сачекајте да одредимо пропозиције (дилема је како у том случају задржати анонимност). Допуне овог конкурса проверити на сајту http://www.znaksagite.com/.

10. Коначни и потпуни резултати биће објављени у часопису "Знак сагите" (Београд), као и на сајту http://www.znaksagite.com/, а сви учесници ће бити писмено обавештени.

11. Све приче послате на конкурс су под опцијом ЗНАК САГИТЕ и као такве не смеју се, до објављивања резултата, нудити другим издавачима.

© 2002 Знак Сагите Сва права задржана.
Контакт адреса: znaksagite@mail.com


// Пројекат Растко / Књижевност / Српска фантастика //
[ Промена писма | Претрага | Мапа пројекта | Контакт | Помоћ ]