NovostiPretragaO projektuMapa projektaKontaktPomocProjekat RastkoPromena pismaEnglish
Projekat RastkoKnjizevnost
TIA Janus

Biblioteka srpske fantastike

Sedmi konkurs Znak sagite za domaću naučnofantastičnu i fantastičnu priču

Beograd, oktobar 2002.

Edicija ZNAK SAGITE raspisuje SEDMI KONKURS za domaću naučnofantastičnu i fantastičnu priču radi objavljivanja u svojim izdanjima.

Konkurs se raspisuje u tri kategorije:

1. MINIJATURA - dužine do 9 kartica
2. PRIPOVETKA - dužine od 10 do 24 kartice
3. NOVELETA - dužine od 25 do 45 kartica

Da bi priča bila uvrštena u razmatranje žirija, mora ispuniti SVE propozicije konkursa:

1 . Pravo učestvovanja imaju svi koji to žele, pod uslovom da pošalju verziju na srpskom jeziku (ekavska ili ijekavska varijanta).

2. Jedan autor može učestvovati u jednoj, dve ili sve tri kategorije, s tim da pošalje najviše po tri rada u jednoj kategoriji, uključujući i saradnje sa drugim autorima.

3. Na konkursu mogu učestvovati samo radovi koji prethodno nigde nisu objavljeni, niti u celosti, niti u delovima u štampanom obliku (elektronska i Internet izdanja se zasad ne računaju). Nisu dozvoljene ni prerade objavljenih priča.

4. Svi radovi treba da budu na standardnim autorskim karticama, sa najviše trideset redova na strani i šezdeset slovnih mesta u redu. Za nestandardno otkucane radove, organizatori konkursa će brojanjem slovnih znakova odrediti kojim kategorijama zaista pripadaju. Radi lakše orijentacije, jedna autorska kartica ima 1800 karaktera računajući i prazna mesta.

5. Radove slati u DVA primerka, NEPOTPISANE. Zajedno sa pričom, u posebnoj zatvorenoj koverti poslati sve podatke o piscu: ime i prezime, adresu, broj telefona i broj žiro-računa.

6. Žiri ZNAK SAGITE, čiji će sastav naknadno biti saopšten, rangiraće sve pristigle radove po redosledu u svakoj kategoriji zasebno. Za objavljivanje biće otkupljeno po plasmanu deset minijatura, šest pripovedaka i tri novelete.

7. Krajnji rok za prispeće radova različit je za sve kategorije:
MINIJATURE se predaju do 10. januara 2003.
PRIPOVETKE se predaju do 10. marta 2003.
NOVELETE se predaju do 10. maja 2003.

8. Radove za konkurs slati na adresu: ZNAK SAGITE, 11070 Novi Beograd, Poštanski fah 19.

9. Ukoliko želite da šaljete radove elektronskom poštom sačekajte da odredimo propozicije (dilema je kako u tom slučaju zadržati anonimnost). Dopune ovog konkursa proveriti na sajtu http://www.znaksagite.com/.

10. Konačni i potpuni rezultati biće objavljeni u časopisu "Znak sagite" (Beograd), kao i na sajtu http://www.znaksagite.com/, a svi učesnici će biti pismeno obavešteni.

11. Sve priče poslate na konkurs su pod opcijom ZNAK SAGITE i kao takve ne smeju se, do objavljivanja rezultata, nuditi drugim izdavačima.

© 2002 Znak Sagite Sva prava zadržana.
Kontakt adresa: znaksagite@mail.com


// Projekat Rastko / Knjizevnost / Srpska fantastika //
[ Promena pisma | Pretraga | Mapa projekta | Kontakt | Pomoć ]