Radio Televizija Srbije
Radio Beograd
Dramski program

Zoran M. Stefanović

Slovenski Orfej, obredni slučaj

Urednik:

Premijera:

Režija:

Lektor:

Muzički urednik:

Ton-majstor:

Trajanje:

Lica

ORFEJ

DIONIS

APOLON

EURIDIKA

ZEVS

ATROPA

LAHESA

KLOTO

Vladimir B. Popović

26. februar 2002.

Zoran Rangelov

Nataša Šuljagić

Marija Ćirić

Tomislav Perić

32,30

 

Branislav Platiša

Ivan Jagodić

Miodrag Milovanov

Jadranka Selec-Dizdarević

Vladan Živković

Zorica Jovanović

Radmila Andrić

Dobrila Ilić


Urednik VLADIMIR B. POPOVIĆ rođen je 1969. u Beogradu. Dramaturg i dramski pisac. Diplomirao dramaturgiju i scenario na beogradskom Fakultetu dramskih umetnosti. Napisao i objavio više radio, TV i pozorišnih drama i filmskih i televizijskih scenarija, kao i scenarija za reklamne kampanje. Dobitnik više nagrada za svoj rad. Istovremeno radi kao novinar-recenzent i autor-voditelj na radiju i u štampi. Urednik je serijskog programa Dramskog programa Radio Beograda.

Reditelj ZORAN RANGELOV rođen je 1971. u Leskovcu. Diplomirao je pozorišnu i radio režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. U Dramskom programu Radio Beograda, ostvario je više režija u svim radiofonijskim rodovima. Svojim rediteljskim prosedeom uneo je u radiofoniju specifičnost stvaralačkog rukopisa i osoben, prepoznatljiv stil.

Muzički urednik MARIJA ĆIRIĆ rođena je u Beogradu 1969. godine. Diplomirala na FMU u Beogradu 1993. godine na Odseku za opštu muzičku pedagogiju (demonstrator za predmet solfeđo na FMU u Beogradu, 1991-1992.). Od 1994. godine autor je emisija Adagio, Jazz sound, Musica viva na TV Politika, kao i saradnik nekoliko projekata Dokumentarnog programa TV Politika. Autor je emisije tradicionalne muzike Srbije i Balkana - Damar (Radio Politika). Sa Dramskim programom Radio Beograda sarađuje od 1996. godine (autor je niza emisija za Radionicu zvuka i Dokumentarni program. Kao muzički saradnik učestvovala je na festivalu Prix Europa u Berlinu 1997-8. godine.

Ton majstor TOMISLAV PERIĆ uradio je veliki broj emisija za Radio Beograd - reportaža, komedija i satira, muzičkih, književnih i literarnih prikaza i drama ("Gospođica"je dobila Premios Ondas 1980. godine u Barseloni). Druge dve Perićeve radio drame privukle su pažnju međunarodnih žirija u Sijeni 1981. godine ("Čovek planetarne kulture'') i u Berlinu 1983. godine ("Bermudski trougao"). Žiriji su naglasili da je inženjer zvuka kvalitetno uradio svoj deo posla.


Glavna stranaSlovenski Orfej - pozorišna dramaSlovenski Orfej - radio-drama
HronologijaRecenzijeBibliografija, teatrografija...Dokumenti
O Orfeju u mitu i umetnostiLinkoviProjekat RastkoSrpsko pozorište i drama