Pomoc Promena pisma Pretraga Mapa Projekat Rastko - Boka
Zemlja
Istorija
Ljudi
Duhovnost
Umetnost
Kontakt

TIA Janus 

Vojislav M. Beloica

FOTO – OKO
izložba umetničkih fotografija

Galerija Kluba Vojske Jugoslavije Herceg-Novi
13 – 20 decembar 2001.

Selektor: Boris-Boćo Vujović, slikar

Vojislav M. Beloica je rođen 05. 01. 1953. godine u Bukovici kod Rožaja. Od 1956. do 1971. godine je živeo u Srbiji, a poslednje tri decenije u Herceg-Novom. Isto toliko vremena se druži sa foto-aparatima, a umetničkim i novinskim fotografijama bavi se već četvrt veka.

«Foto-oko 2001.» je njegova četvrta samostalna izložba umetničkih fotografija koje su izlagane na mnogim kolektivnim izložbama širom bivše SFRJ, a neke su više puta nagrađivane.

Kao novinar-fotoreporter brojne fotose je objavio u listovima: «Boka», «Pobjeda», «Politika», «Politika ekspres», «Nedeljni telegraf», «Demokratija», «Vojska» i «DAN» u kome od prvog broja (poslednje tri godine) uspešno ilustruje svoje tekstove.

Ovom prilikom predstavlja se sa pedesetak radova većih formata od kojih su dve trećine crno-bele, a jedna trećina su fotografije u boji.

U ovoj virtuelnoj galeriji objavljujemo 10 fotografija po izboru autora (Napomena PR Rastko-Boka).

Jahting klub, 1999.

 

Kasper, 1999.

 

Lalovina, 2000.

 

Nautilus, 1999.

 

Perast u magli, 2001.

 

Ponos RM VJ, 2001.

 

Romantika 1, 2000.

 

Lazarev vrt, 1999.

 

Romantika 2, 1987.

 

Sat kula, Herceg-Novi

// Projekat Rastko - Boka / Zemlja //
[ Promjena pisma | Pretraživanje | Mapa Projekta | Kontakt | Pomoć ]


© 2001. "Projekat Rastko - Biblioteka srpske kulture na Internetu"; Tehnologije, izdavaštvo i agencija "Janus"; kao i nosioci pojedinačnih autorskih prava. Nijedan deo ovog sajta ne smije se umnožavati ili prenositi bez prethodne saglasnosti. Za zahtjeve kliknite ovdje.