Mapa Promena pisma Pomoc Projekat Rastko - Boka
Zemlja
Istorija
Ljudi
Duhovnost
Umetnost
Kontakt

TIA Janus

Na osnovu pravila
"Projekta Rastko - Biblioteke srpske kulture na Internetu"
i potrebe razvoja kroz samostalna pokrajinska središta donosimo
odluku

Osnivanje pokrajinskog središta

PROJEKAT RASTKO - BOKA
Elektronska biblioteka kulture i tradicije Boke i Bokelja

Obrazloženje

Područje Boke, u svojim tradicionalnim granicama koje uključuju i Paštroviće i grad Budvu, predstavlja ne samo svetski izuzetnu prirodnu celinu već i jedinstven i samostalni kulturni prostor u srpskoj kulturi, ali i važan primer spajanja mediteranske sa starobalkanskim i slovenskim civilizacijama.

Zbog gore navedenog, prioritet PROJEKTA RASTKO je osnivanje posebnog pokrajinskog središta koje bi putem informatičkih tehnologija svetskoj i regionalnoj javnosti direktno predstavilo Boku i njen narod, tradiciju i kulturu, duhovni i umetnički izraz.

Naimenovanja

Za osnivački odbor "PROJEKTA RASTKO - BOKA" imenujemo: g. Đorđa Ćapina, g. Aleksandra Rakovića, o. Nikodima Bogosavljevića, g. Gorana Komara, g. Dejana Đurovića, g-đu Radmilu Ćapin i dolepotpisanog.

Za upravnika "Projekta Rastko - Boka" imenujemo g. Đorđa Ćapina.

U ime poduhvata, supervizor za novo pokrajinsko središte je Zoran Stefanović, predsednik "Projekta Rastko". U toku prve faze postojanja novog pokrajinskog središta, definisaće se i konačni sastav organa središta.

Matični PROJEKAT RASTKO, kao i sva trenutno postojeća pokrajinska središta, pružiće "PROJEKTU RASTKO - BOKA" svu logističku, stručnu i tehničku pomoć koja je na raspolaganju, sa ciljem da novo pokrajinsko središte što pre uspostavi sopstveni i samostalni sistem funkcionisanja.

Poziv na učestvovanje

Molimo Mitropoliju crnogorsku-primorsku, medije, ustanove i sve pojedince dobre volje da daju svoje razumevanje i doprinos ovom pregnuću koje će direktno uključiti tradiciju i kulturu Boke i Bokelja u informatičku civilizaciju i globalnu kulturu.

U IME PROJEKTA RASTKO
Zoran Stefanović, predsednik

___________________________

U Beogradu, 3. maja 2001.

na praznik Prepodobnog Jovana Trihine
i prepodobnog Joasafa Srpskog


// Zemlja / Povijest / Ljudi / Duhovnost / Umjetnost //
[ Promjena pisma | Pretraživanje | Mapa Projekta | Kontakt | Pomoć ]


© 2001. "Projekat Rastko - Biblioteka srpske kulture na Internetu"; Tehnologije, izdavaštvo i agencija "Janus"; kao i nosioci pojedinačnih autorskih prava. Nijedan deo ovog sajta ne smije se umnožavati ili prenositi bez prethodne saglasnosti. Za zahtjeve kliknite ovdje.