Пеца Петровић Марш

Београде, лаку ноћ 39

Изворно објављено: Стари добри Студио Б (Фејсбук), 8. 2. 2022.


Сада је тачно 19.03

(Зашто и ова 3 минута — нека одгонетну они који су некада слушали Стари добри Студио Б)

Београде, Београде, на ушћу двеју река испод Авале...

Београде, лаку ноћ!

Винаверовски наставак некадашњих јутарњих жаока непревазиђеног Душка Радовића – вечерњим инјекцијама „Пецилина“ — лека против лошег расположења његовог СтудиоБеовског саборца Пеце Петровића (ППМ-а) у писаној форми

  1. И споразум и неспоразум се позивају на разум. Зато њихове последице често имају супротне ефекте.

  2. Састали се узрок и последица да утврде зашто не могу једно без другог. После прегледа код лекара - утврђено је да су близанци.

  3. Заклела се земља рају, да се све тајне грађења Београда кад-тад сазнају. Из заклетве се изузимају Београд на води, Метро, Савски трг...

  4. Како изгледа развојни пут једног бизнисмена: прво - ситни преварант, па крупни политикант, и најзад, познати „тендерант“ – специјалиста за добијање разних тендера.

  5. На састанку споменика дошло је до оштрих полемика при избору председавајућег. Неки су предлагали Стефана Немању, други Карађорђа, трећи „Победника“, четврти „Теслу“, пети „Вука“... „Незнани јунак“ је одмах елиминисан, јер је непознат.

  6. Зна се шта се помисли, када се чује да је неко добио „позамашни“, „огромни“, „незаслужени“ ... хонорар... Можда би они који их примају, требало да знају, да основ речи - „хонор“ значи част!

Лаку ноћ, Београде!


На Растку објављено: 2022-03-07
Датум последње измене: 2022-03-06 23:42:12
Спонзор хостинга
"Растко" препоручује

IN4S Portal

Плаћени огласи

"Растко" препоручује