Никола Смоленски

Разговор

Никола Смоленски

Разговор

З

Охо! Нико ми се није јављао већ годинама! Питам се ко ли би ово могао да буде.

Сад, где сам оно стао... А, да! Топ на А6... Немогуће, опет побеђен! Изгубио сам са 12:88. Стварно би требало мало боље да проучим теорију, посебно индијско отварање које овај користи.

Д

Изгледа да постоји само шест добрих књига о индијском отварању. Од њих, само је једна лако читљива; ипак, сварио сам некако свих шест, и још сам нашао у мрежи Рашаверекову модификацију, која је изгледа прилично непозната; видећемо шта ће мој партнер моћи да изведе.

Р

Према временским размацима између слова, рекао бих да је ово Том или Боб.

Па, изгледа да Рашаверекова модификација ипак није толико непозната колико сам очекивао; ипак, скор је сада 26:74. А како би било да се против индијског отварања примени кинеска одбрана? Имало би то и неке симболике...

А

Дефинитивно Том. Могао бих и да га прекинем у писању, али ипак нећу, човек је увредљиве природе.

Књиге о кинеској одбрани су у сваком случају боље писане, мада их има мање. И симулатор даје добре прогнозе, све у свему, надам се позитивном резултату.

В

Није лоше, није лоше. 44:56. А изгледа да сам бољи од њега, и да је статистичка случајност што смо осамнаест пута ремизирали... Мислим да нећу правити никакву посебну припрему за следећи меч. Слушаћу мало музику.

О

- ЗДРАВО ТОМЕ

О, не!!! Ни на крај памети ми није пало да би мој партнер могао препознати одбрану, да би је могао проучити, и да би јој могао наћи слабу тачку. Сад сам назад на 16:84.

Доста ми је више шаха; идем на базен.

У чему ћу да пливам? Изабери нешто случајно. Вино? Не, мада има финих девојака тамо. Беланце? Не. Пиринач? Безвезе. Мешана сачма? Не. Мед? Хм, то би могло. Чуди ме да мед још нисам пробао.

Пливање у меду је интересантно, и добро ми иде. Организовали смо малу трку на базену, и стигао сам трећи. Идем још пар пута сигурно.

Ш

Пливање у меду ми одлично иде! Могу се похвалити бронзаном медаљом на локалном такмичењу. Још само мало проучавања хидродинамике меда...

Т

Конкуренција на регионалном такмичењу је жешћа него што сам претпостављао, нисам остварио резултат вредан помена. Делимично и због тога што литературе о хидродинамици меда која покрива пливање једноставно нема.

А

Чега нема, треба га направити - договорио сам се са још десеторо спортиста да направимо тајну лабораторију за испитивање хидродинамике меда. Учествоваћемо на штафетној регати око света (игра се на Земљи чији су океани испуњени медом; крећемо из Шпаније и кроз Магеланов мореуз и Суецки канал враћамо се назад; свако плива осам сати, и предаје штафету следећем). Чик погодите шта се једе за време регате.

 

Испитивања у лабораторији фино напредују, мада нисмо открили ништа наручито значајно; доста времена нам одлази на неке основне ствари.

Р

Један од интересантних закључака до којих смо дошли је да кад се ноге ставе у одговарајући положај, отпор опадне за 8 одсто. А тек колики се добици остваре друкчијим покретима руку него код класичног пливања...

А

Регата је почела, ја сам кренуо први. Одлично смо стартовали, свакога дана све више одмичемо осталима. У паузама између пливања, настављамо рад у лабораторији.

Д

Доста смо одмакли, али и остали су видели да је враг однео шалу па су изгледа и они почели своја истраживања. Ипак, не верујем да ће бити у стању да надокнаде разлику.

И

Богами, неки су нас и шпијунирали. Две екипе нас сустижу. Грозничаво радимо овде у лабораторији не би ли открили неку нову особину меда коју би могли да искористимо за победу, а почели смо и контраобавештајну активност подметањем лажних резултата...

Ш

Како му на ово одговорити? Шта радим код задњег слова или шта сам све радио за оно време за које је писао? Тешко је нама, људима пребаченим у компјутере, да комуницирамо са овим „природним“ људима... Ма још ће му и најпрецизнији одговор бити:

- НИШТА

На Растку објављено: 2007-08-25
Датум последње измене: 2007-08-22 19:46:40
Спонзор хостинга
"Растко" препоручује

IN4S Portal

Плаћени огласи

"Растко" препоручује