Када заповеди Бог и друге поучне приче из часописа „Царкоўнае слова“

Превела с руског Дајана Лазаревић

Када заповеди Бог

Сиромашна жена из мале породице је била веома религиозна. И једном, када јој је фалило новца чак и за то да нахрани децу, она је позвала радиостаницу и оставила тамо обраћање Богу за помоћ. Како су радници радиостанице са пажњом слушали верујућу жену, једног од њих су њене речи заинтересовале.

Он је био убеђени атеиста и решио је да причини себи то задовољство, да се нашали са незнанком. Мушкарац је сазнао њену адресу, позвао секретарицу и поручио јој да купи много производа. Девојка се вратила код њега са најбољим месом, сиром и посластицама. Веома се изненадила, када јој је шеф дао следеће упутство: да достави производе на адресу и када жена пита, ко је послао храну, да каже, да је то од ђавола.

Када је секретарица испоручила незнанки производе, видела је, да је толико захвална, да су јој сузе потекле од радости. Она није престајала да захваљује и благословљава девојку. Али када је жена већ почела да се поздравља, секретарица је упитала:

„А ви не желите да знате, ко вам је послао ове производе?“

На то је жена одговорила:

„Не. То апсолутно није важно, зато што, када Бог заповеди, чак се и ђаво подчињава.“

Извор: „Царкоўнае слова“ бр. 4 (812), 26. јануар 2018. године, град Минск, стр. 16.

Молитва услед узимања медикамената и других лековитих средстава

Господе, Боже наш, саздај лекара и разне лекове, како рече Свето Писмо, и даруј убрзо исцељење и од болести излечење! Погледај милостиво на мене, грешника, опрости ми безакоња моја и грехове, исцели душу моју, телу дај здраве лекове, да бих, примивши милосрдну помоћ Твоју, послужио Тебе свакаквим благодарјима. Јер Ти си Извор исцељења, и славу Теби узносимо, Оцу и Сину и Светоме Духу данас и убудуће и во вјеки вјеков. Амин.

Извор: „Царкоўнае слова“, бр. 10 (870), 2019. – с. 5.

На Растку објављено: 2022-03-09
Датум последње измене: 2022-03-09 13:49:37
 

Пројекат Растко / Пројекат Растко Белорусија