Промоција нових издања Дуга књиге и мини концерт на штанду Рашко-призренске и косовско-метохијске епархије на 52. Сајму књига у Београду

Издавачка кућа ДУГА КЊИГА Вас на промоцију издања објављених у току претходне године, а која ће се одржати према следећем распореду:

25.10.2007, штанд Рашко-призренске епархије, хала 14:

у 12.30 часова:

Мини концерт групе «ПИРГ», о. Арсеније Арсенијевић и Небојша Мастиловић

у 13.00 часова:

1. Славска Житија - нова едиција - награђена на овогодишњем Сајму књига у Бања Луци – четири књиге: Ђакон Ненад и Анастасија Илић: Свети Врачи, Свети Димитрије, Свети Архиђакон Стефан, Свети Лука , издавачи: манастир Ђурђеви Ступови у Расу и Театар За – учествују: протосинђел Петар Улемек, настојатељ манастира Ђурђеви Ступови у Расу, ђакон Ненад Илић, аутор, Серјожа Попов, илустратор и директор Дуга Књиге из С. Карловаца, Југослав Кипријановић, председник удружења Пријатељи манастира Ђурђеви Ступови у Расу.

О издању:

Реч је о четири овогодишња издања едиције која сада броји већ 12 књига. Мимо поменутих изашле су из штампе: Св. Георгије, Св. Никола, Св. Арханђели, Св. Јован Крститељ, Св. Владика Николај, Св. Сава, Св. Петка и Св. Василије Острошки.

Књига се састоји из 4 дела: 1. општа тема из Православног Хришћанства (нпр. у књизи о Св. архиђакону Стефану – тема је црква и мучеништво, а у књизи о Св. Луки – икона), 2. Житије светитеља, 3. Култ светитеља, 4. Смисао, значење и обред Крсне славе.

Књига за сваку српску породицу и све генерације. Циљ: Да се ближе упозна светитељ-заштитник кроз енциклопедијски приступ уз обиље фотографија и археолошких, историјских, теолошких и других информација.

Едиција је награђена на овогодишњем сајму књига у Бања Луци наградом « Крупа » за неговање православне духовности.

у 13.30 часова

Сликовница, монахиња Анастасија: Како је кит прогутао Јону , издавачи: Пријатељи манастира Ђурђеви Ступови у Расу и Дуга Књига – Сремски Карловци. протосинђел Петар Улемек, настојатељ манастира Ђурђеви Ступови у Расу, сестра Анастасија из манастира Доње Добрићево, аутор, Серјожа Попов, илустратор и директор Дуга Књиге из С. Карловаца, Злата Попов, уредник Дуга Књиге из С. Карловаца, Југослав Кипријановић, председник удружења Пријатељи манастира Ђурђеви Ступови у Расу.

•  

О издању:

Из штампе је изашла прва књига из нове едиције „Путници Светилници - Житија Светих за децу“, а то је житије светог пророка Јоне, под називом „Како је кит прогутао Јону“. Текст је написала монахиња Анастасија из манастира Доње Добрићево код Билеће, а илустрације је урадио Серјожа Попов. Житије светог пророка Јоне „Дуга Књига“ је издала заједно са Друштвом пријатеља манастира Ђурђеви Ступови у Расу, са благословом владике Артемија. У причу о пророку Јони можете завирити на сајту «Дуга књиге» http://www.dugaknjiga.com, а такође је корисно да се сетимо речи светог аве Јустина Ћелијског:

Зато „Житија Светих“ и нису друго до живот Господа Христа, поновљен у сваком светитељу у већој или мањој мери, у овом или у оном облику. Или тачније: то је живот Господа Христа, продужен кроз светитеље, живот оваплоћеног Бога Логоса, Богочовека Исуса Христа, који је и постао човек: да би нам као човек дао и предао Свој божански живот; да би као Бог Својим животом осветио и обесмртио и овечнио наш људски живот на земљи.

у 14.00 часова

Мини концерт духовне и традиционалне музике са Косова и Метохије у извођењу Љиљане Поповић и Бојана Рендулића

Остала издања на штанду епархије објављена у периоду од 2006-2007 :

Mанастир Високи Дечани , публикација, српско, енглеско и италијанско издање, издавач: манастир Дечани

Mала монографија манастира Сопоћани , издавач манастир Сопоћани

• Епископ Артемије: Кратак животопис Светог владике Николаја, издавач епархија Рашко-призренска

• Епископ Артемије: Практична веронаука , треће издање, издавач епархија Рашко-призренска

• Фред Буасон – Слике из Србије – монографија, издавач манастир Бањска

• Ружица Бајић – Богослужбени језик, издавач манастир Бањска

ЦД Деца деци за Божић , издавач ПГП РТС и Пријатељи манастира Ђурђеви Ступови у Расу.

• ЦД Пирг , албум «Не од овог света», издавач ПГП РТС и Пријатељи манастира Ђурђеви Ступови у Расу

Пријатељи манастира Ђурђеви Ступови у Расу

„Дуга Књига“, издавачка установа
021/883-297
duga@4lions.net
Виноградарска 14
Сремски Карловци

Директор
Серјожа Попов
Телефон: 063/71 68 609
poopoov@ptt.yu

Главни и одговорни уредник
Злата Попов
Телефон: 064/432 36 10

На Растку објављено: 2007-10-24
Датум последње измене: 2007-10-24 13:51:10
Спонзор хостинга
"Растко" препоручује

IN4S Portal

Плаћени огласи

"Растко" препоручује