„Христос се роди!“ на пет језика

Издавачка установа „Дуга Књига“ има посебну част и радост да најави следеће издање из свог издавачког програма. Заправо, реч је о читавом издавачком пројекту, који је у себи објединио неколико издавача из разних земаља. Ради се књизи која је већ изашла прошле године у издању Дуга Књиге, „Христос се роди!“.

Сада је у штампи друго издање ове књиге, с тим да ће овога пута бити штампана на пет језика, у укупном тиражу од 18.000 примерака.

У пројекту учествују наши пријатељи из Румуније, из издавачке куће „Предања“ (www.predania.ro) као издавач за румунско издање књиге.

У Бугарској се као издавач појављује фондација „Покров“, односно њихова издавачка кућа „Омофор“ (www.omophor.com). За издање на руском језику потрудили су се наши пријатељи из Белорусије – сестринство Јелисаветинског манастира из Минска, а на руском језику такође ће део књига штампати и издавачка установа Митрополије црногорско-приморске „Светигора“. „Светигора“ се такође појављује као издавач на енглеском језику. И наравно, „Дуга Књига“ издаје друго издање ове књиге на српском језику.

Књига „Христос се роди!“ је прва књига из Православне библиотеке „Поздрави“, намењеној најмлађем узрасту деце. Штампана је на картону, и свака страница има свој облик. Следећа књига која је у припреми је „Христос васкрсе“!, и такође планирамо да буде штампана вишејезично. За књигу „Христос се роди!“ стихове је писала наша песникиња Весна Белчевић, и права је радост читати њену песму препевану на друге језике, јер на сваком од тих језика песма се јавља у новом светлу и њене речи су одушевљене душом православног народа у коме је препев настао. Наравно, крајњу реч даће они којима је књига намењена, као и сваки добронамеран читалац, од кога очекујемо сугестије, критике и предлоге.

Цео тираж књиге је штампан у Србији, у штампарији „Графит“, на Палићу.

„Дуга Књига“, издавачка установа
021/883-297
duga@4lions.net
Виноградарска 14
Сремски Карловци

Директор
Серјожа Попов
Телефон: 063/71 68 609
poopoov@ptt.yu

Главни и одговорни уредник
Злата Попов
Телефон: 064/432 36 10

На Растку објављено: 2007-10-24
Датум последње измене: 2007-10-24 13:51:16
Спонзор хостинга
"Растко" препоручује

IN4S Portal

Плаћени огласи

"Растко" препоручује