превод Емилијан Чарнић

3. Јованова Посланица

НОВИ ЗАВЕТ, превод: др Емилијан Чарнић, Београд 1992

3. Јованова Посланица

Увод

1 Старешина драгом Гају кога у истини волим. 2 Драги мој, желим да ти у свему буде добро и да будеш здрав, као што је твојој души добро.

Похвала доброчинства

3 Обрадовах се, наиме, врло кад дођоше браћа и сведочише о твојој истини - како ти у истини живиш. 4 Ја немам веће радости од тога - да слушам како моја деца живе у истини. 5 Драги мој, верно поступаш у оном што чиниш браћи, и то страној, 6 који су пред Црквом посведочили твоју љубав; добро ћеш учинити ако их опремиш за пут - како је то достојно пред Богом. 7 Јер они пођоше на пут ради имена Исусова не примајући ништа од многобожаца. 8 Ми смо, дакле, дужни да прихватамо такве људе, да бисмо били сарадници истине.

Властољубље Диотрефа

9 Писао сам нешто Цркви, али нас не прима Диотреф који жели да буде први међу њима. 10 Зато ћу га, ако дођем, подсетити на његова дела која чини ружећи нас злим речима, и не задовољава се тиме, него сам не прима браће, а забрањује онима који желе да их примају и гони их из Цркве.

11 Драги мој, не угледај се на зло него на добро. Ко чини добро од Бога је; ко чини зло, није видео Бога. 12 За Димитрија су сви сведочили - и сама истина; а и ми сведочимо, и знаш да је истинито наше сведочанство.

Завршни поздрав

13 Имао бих много да ти пишем, али нећу да ти пишем пером и мастилом, 14 него надам се да ћу те ускоро видети, па ћемо онда усмено поразговарати.

15 Мир ти. Поздрављају те пријатељи. Поздрави пријатеље поименце.

На Растку објављено: 2007-07-25
Датум последње измене: 2007-08-10 13:18:01
Спонзор хостинга
"Растко" препоручује

IN4S Portal

Плаћени огласи

"Растко" препоручује