превод Емилијан Чарнић

2. Јованова Посланица

НОВИ ЗАВЕТ, превод: др Емилијан Чарнић, Београд 1992

2. Јованова посланица

Увод и благослов

1 Старешина изабраној госпођи и њеној деци коју у истини волим, и не само ја него и сви који су познали истину, 2 ради истине која остаје у нама и која ће бити са нама довека. 3 Благодат, милосрђе, мир од Бога Оца и од Исуса Христа, Сина Очева, биће са нама у истини и љубави.

Бодрење на међусобну љубав

4 Обрадовах се врло што сам међу твојом децом нашао такве који живе по истини - као што смо примили заповест од Оца. 5 И сад те молим, госпођо, не као да ти пишем нову заповест, него ону коју смо имали отпочетка: да волимо један другога. 6 А ово је љубав: да живимо по његовим заповестима. То је заповест, као што сте чули отпочетка, да у њој живите.

Опасност од лажних учитеља

7 Јер многе варалице изиђоше у свет, који не исповедају да је Исус Христос дошао у телу; то је варалица и антихрист. 8 Чувајте се да не изгубите што сте зарадили, него да примите пуну плаћу. 9 Свако, ко се удаљава и не остаје у науци Христовој, нема Бога. Ко остаје у науци, тај има и Оца и Сина. 10 Ако вам ко дође и не донесе ове науке, не примајте га у кућу и не поздрављајте га; 11 јер ко га поздравља, учествује у његовим злим делима.

Завршни поздрав

12 Имао бих много да вам пишем, али не хтедох хартијом и мастилом, него надам се да ћу вам доћи и усмено са вама говорити, да наша радост буде потпуна.

13 Поздрављају те деца твоје изабране сестре.

На Растку објављено: 2007-07-24
Датум последње измене: 2007-08-10 13:17:46
Спонзор хостинга
"Растко" препоручује

IN4S Portal

Плаћени огласи

"Растко" препоручује